Uskoplje uz Martina Raguža

“Ovo je naša zemlja , tu žive naši snovi”, riječi su pjesme HDZ-a 1990, uz čije je intoniranje,  kao i gromoglasan pjesak prepune dvorane,  pozdravljen predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Martin Raguž.

26. rujna 2014. godine upriličeno je predstavljanje programa i kandidata HDZ-a 1990 u Uskoplju.

Manifestacija je započela intoniranjem himni te minutom šutnje za one koji su dali živote u obrani naše zemlje, sve preminule članove HDZ-a 1990, preminulog člana Središnjeg odbora HDZ-a 1990 Ivana Čeke,  kao i preminulog predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

“Lista HDZ-a 1990 ima kvalitet i kredibilitet za preuzimanje odgovornosti, kako bi našu zemlju povela u bolju budućnost na čelu sa predsjednikom Martinom Ragužem”, kazao je nositelj liste za državni parlament dr. Drago Džambas.

Uz erupciju oduševljenja, za pozornicu je izašao, kako je za sebe rekao “čovjek iz naroda i čovjek za narod”, domaćin Ljuban Herceg, kandidat za Federalni Parlament. “Vrijeme je da podvučemo crtu i kažemo “dosta!” politikama koje su, kako hrvatski tako i druge narode i sve ljude u ovoj zemlji odveli u ponor”, rekao je Herceg ukazujući na lošu gospodarsku, socijalnu situaciju u kojoj se nalazimo. “Vrijeme je da stvaramo nova radna mjesta kako bi se ovdje kvalitetno živilo i uspješno radilo”, zaključio je Herceg pozivajući žitelje Uskoplja da izađu na listopadske izbore i izaberu najbolje.

“U Uskopaljskoj dolini je bilo života, a ja vam jamčim da će ga biti i dalje. Borit ću se da mladi ostaju ovdje, stječu obitelji i dostojanstveno žive”, kazala je kandidatkinja za Županijsku skupštinu SBŽ-a, Mateja Gadža koja je naglasila kako je HDZ 1990 spreman preuzeti odgovornost i povesti ovu zemlju u bolju i sretniju budućnost.

“Zna se tko je devastirao ekonomiju i gospodarstvo naše zemlje, a narod raseili i doveli u ovako težak položaj”, poručio je nositelj liste HDZ-a 1990 za županijsku skupštinu SBŽ-a, Anto Bilić koji je predstavio koncept i viziju HDZ-a 1990. “Bosna i Hercegovina je trenutno sama u podzemnoj željezničkoj postaji, posmatrajući vlakove koji prolaze a zovu se Europska unija. Posljednji vlak se zove HDZ 1990, stoga je vrijeme da prepoznamo trenutak i iskoristimo posljednju priliku “, slikovito je dočarao Bilić.

“Ovo je naša zemlja – zemlja svih naroda i ljudi koji žive u Bosni i Hercegovini”, kazao je predsjednik Raguž ističući činjenicu kako su ovi prostori kroz povijest dali mnoge velike svjetske velikane, “Stoga ne dopustimo da ovo “vrelo” presuši”, kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je vizija HDZ-a 1990 dobila potporu Europe.

“Rekao sam to u Briselu, a poručit ću i sa ovoga mjesta: Moguća je i biti će europska, demokratska, multietnička Bosna i Hercegovina, zemlja u kojoj ravnopravno žive svi narodi i ljudi”, kazao je predsjednik Raguž.

“Ozdravljenje ukupnih odnosa mora započeti od politike, vrijeme je da podvučemo crtu pod loše politike”, kazao je Raguž stavljajući akcent kako je aktualna politika gospodarsko ozračje srozala na minimum, ističući činjenicu kako je u 2014. godini investirano svega 60 miliona KM, što je poražavajući podatak.

“Idemo u Europu dovesti investicije”, zaključio je predsjednik Raguž kazavši kako će biti europska i zaposlena Bosna i Hercegovina.

Manifestaciju je upotpunila lucidna izvedba Hrvatskog kazališta iz Travnika pod nazivom “Ovo je naša zemlja”.

Potpora, iskazana ovim veličanstvenim skupom jasno govori kako je Uskoplje odlučilo je podvući crtu.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar