Veličanstven središnji predizborni skup HDZ-a u Ciboni

Na poziv predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića na središnji predizborni skup HDZ-a za izbore članova za Europski parlament nazočio je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Ilija Cvitanović.

Na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za europarlamentarne izbore predstavljeno je dvanaest HDZ-ovih kandidata. U prepunoj Ciboni okupilo se oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a.  Na skupu je bila i njemačka kancelarka Angela Merkel te  kandidat Europske pučke stranke  za predsjednika Europske komisije Manfred Weber.

Prave ovacije doživjela je njemačka kancelarka Merkel koja je na hrvatskom počela i završila govor u kojem se zauzela za mir u Europi koji garantira Europska unija. “Europa je projekt slobode i moramo raditi da svi imaju ista prava i da očuvamo mir i slobodu”, rekla je Merkel. Nacionalizam pokušava uništiti Europu, poručila je kancelarka uz poziv da se protiv toga mora boriti.  Manfred Weber naglasio je kršćansku orijentaciju Europe i podsjetio da danas europski narodi žive u slobodi zahvaljujući Adenaueru, Kohlu, Tuđmanu i Merkel.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar