VIDEO: EPP podržao Martina Raguža i HDZ 1990 na predstojećim izborima

Joseph Daul, predsjednik EPP-a,  najveće političke grupacije u Europi u video zapisu u kojem je danas uputio  potporu Martinu Raguž, kandidatu za člana Predsjedništva BiH i HDZ-u 1990 na predstojećim izborima.

„Dragi predsjedniče Raguž, dragi simpatizeri i članovi HDZ-a 1990, zadovoljstvo mi je i čast da Vam uputim poruke podrške na predstojećim izborima. Ponajprije, želim Vam čestitati u ime EPP-a i u svoje osobno ime“, kazao je Daul.

Joseph Daul je istaknuo kako EPP podržava politiku koju zagovara Martin Raguž i HDZ 1990 jer  je to politika koja vodi stvaranju europske, demokratske, prosperitetne i zaposlene Bosne i Hercegovine u kojoj će svi državljani imati ista prava i biti podjednako tretirani pred zakonom.

„EPP je uvijek podržavala europsku integraciju BiH i dalje ćemo nastaviti to da radimo. Vaša zemlja treba prvo da napravi unutarnje reforme i rješi političku i socijalnu krizu a zatim da počne pisati jednu novu stranicu svoje povijesti. Prioritet je obračun s korupcijom i nezaposlenošću, razvoj ekonomije kao i reforma pravosuđa i adminstracije. Politika treba stvarati ozračje u kojoj će poštivanje i razumjevanje vaših različitosti biti primarni cilj”, istaknuo je Daul.

Josep Daul se zahvalio Ragužu na europskim vrijednostima koje propagira u Bosni i Hercegovini i trudu kojeg ulaže da bi se zaustavio tzv. ‘slobodan pad’ u kojem se Bosna i Hercegovina našla.

„Svjestan sam da radite na izgradnji temeljnih političkih vrijednosti i vjerujem da će birači  politiku lojalnosti i povjerenja prepoznati u nedjelju, na dan izbora.

S obzirom da sam svjestan da je tvoja politika u skladu sa europskim vrijednostima, želim ti jako dobre i uspješne izbore.“, zaključio je Daul.

 

 

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar