VIDEO: Održana je sjednica Predsjedništva HDZ 1990

„HDZ 1990 je spremna sudjelovati u vlasti zasnovanoj isključivo na programskim načelima“, zaključak je sa ove sjednice predsjedništva HDZ 1990.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 održalo je svoju 23. sjednicu, na kojoj su decidno analizirani konačni rezultati svih razina, ostvareni na Općim izborima 2014.
Opći zaključak je kako je HDZ 1990 ostvarila svoj najbolji stranački rezultat, te time postala samostalna, parlamentarna stranka na svim razinama. „Poštivat ćemo svaki glas i odgovorno se odnositi prema povjerenju koje nam je ukazano“, kazao je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, pritom naglasivši kako će HDZ 1990 podržavati sve pozitivne procese u Bosni i Hercegovini, bez obzira na poziciju iz koje bude nastupala.

HDZ 1990 neće ulaziti u vlast pod svaku cijenu, zaključak je Predsjedništva HDZ-a 1990. „Mi smo spremni sudjelovati u vlasti zasnovanoj isključivo na programskim načelima koja u sebi sadrže dimenziju europskog puta, euroatlanskih integracija, gospodarskog razvoja i prosperiteta Bosne i Hercegovine“, kazao je predsjednik Raguž, koji je dodao kako potencijal za takvo djelovanje ima deklaracija EPP-a, koju su potpisale stranke europske pučke orijentacije.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je također raspravljalo i o unutarstranačkoj organizaciji i jačanju stranačke infrastrukture. „HDZ 1990 je ostvarila značajan rezultat na listopadskim izborima i time pokazala kako ima potencijal za još aktivniju ulogu, kao i širok prostor za napredak“, kazao je glavni tajnik stranke, Ilija Cvitanović, koji je dodao kako će HDZ 1990, u razdoblju koje je pred nama, utemeljiti lokalne i općinske organizacije stranke u općinama u kojima HDZ 1990 do sada nije djelovala, te izvršiti unutarstranačke izbore na lokalnim i regionalnim razinama.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar