Vijenac poginulim braniteljima Boderišta na 25.godišnjicu stradanja položilo izaslanstvo HDZ-a 1990 Brčko distrikta BiH

Danas, 8.ožujka navršilo se 25 godina od stradanja civila i vojnika HVO-a u napadu srpskih snaga na Boderište.

Zločin u kojemu je 1993.godine na današnji dan ubijeno osam mještana koji su, kao pripadnici 108. HVO brigade Ravne-Brčko, branili svoj dom ni do danas nije procesuiran. Istoga dana tog 8.ožujka 1993. dvojica su zajedno sa četiri civila zarobljeni, te prošli logore u Brčkom i Bijeljini. To su činjenice na koje treba podsjećati i 25 godine poslije, baš kao i podatak da je 178 onih koji su  u 108. pješačkoj brigadi dali svoje živote za ovaj kraj, kažu oni koji su danas na Boderištu oplakivali svoje poginule za koje je služena misa zadušnica, a potom  položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim braniteljima i upaljene svijeće u znak sjećanja na njihovu žrtvu.

S dubokim pijetetom vijenac poginulim braniteljima Boderišta u ime HDZ-a 1990 Brčko distrikta BiH položio je Tomislav Stjepanović, predsjednik Inicijativnog Odbora HDZ1990 Brcko distrikta BiH sa suradnicima.

 

Obilježavanje i prisjećanje događaja iz prošlosti treba biti kontinuirano kako bi mlađe generacije bile svjesne što se događalo na ovom prostoru, radi njih samih ali i zbog onih koji su dali svoje živote braneći svoj kućni prag, poručeno je danas sa spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Boderišta.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar