Završni predizborni skup u Čitluku-Izađite na izbore, birajte promjene, izbor postoji

U srijedu je u Hotelu „Brotnjo“ pred  više od petsto nazočnih upriličen Završni skup i HDZ 1990 i Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST.

Nakon pozdrava Domovini u izvedbi Vlade Vasilja i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu nazočne je pozdravio Saša Grgić, nositelj Liste Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST za predstojeće općinske izbore 2. listopada u BiH.

sale grgić

On je naglasio da je vrijeme da izaberemo promjene i kažemo dosta vladavini onih koji nas proteklih 26 godina proglašavaju izdajnicima naroda samo zato što se ne slažemo s njihovom politikom koja nije donijela ništa dobro Brotnju. Zapitao je tko su izdajnici-Je li to moj otac i moja tri strica koji su od prvoga dana bili na prvoj crti obrane od agresora za vrijeme Domovinskoga rata, s kojim pravom nas nazivate izdajnicima, mi svoj narod nismo i nećemo nikada izdati mi smo samo dovoljno hrabri reći NE pogrešnim političkim potezima vladajućih, mi smo samo spremni boriti se za budućnost naše djece, za budućnost Brotnja. Za nas su izdajnici oni koji u proteklih 26 godina uzurpiraju vlast i ne čine ništa za svoj narod-kazao je Grgić.

 

jozo

Jozo Zovko, nositelj Liste HDZ 1990 za Općinsko vijeće u svojem govoru osvrnuo se na protukandidate koji se na svojem promidžbenom materijalu naslikavaju po Međugorju koje su doveli do ruba, poziraju dragovoljno darivajući krv jer oni to mogu našu su popili, utjeruju strah u ljude ucjenjuju egzistencijom i ne samo egzistencijom misleći da će im to i na ovim izborima biti ulaznica za sljedeće četiri godine vladavine, uvjeren sam da neće jer mi imamo veći broj onih koji su nezadovoljni stanjem u našem Brotnju i ne boje se promjena, zato vas pozivam izađite na izbore i birajte promjene, ne mogu oni nas prepasti koliko nas može u nedjelju izađi na izbore i jednim potezom olovke kazniti ih za sve što su, odnosno što nisu napravili-zaključio je na koncu Zovko.

 

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravila je dr. Diana Zelenika, zastupnica HDZ 1990  u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine istaknuvši: Trebam li vam reći da su izbori jedino vrijeme za ispravljanje napravljenih grešaka, pa reći ću, glasujete za njih i nastavite strahovati od bosnasko – hercegovačkih Sudova, nastavite kukati kako sve pokradoše, a da… i pakujte kofere i put Njemačke. Naravno, mi nudimo i drugu opciju i drugi put.

dr.dijana

Nudimo i priču i program u kojem se vidi da i lokalna zajednica  može imati znatno više koristi od Federacije i cijele BiH. Nudimo ljude koji su spremni znatno kvalitetnije iskoristiti potencijale Brotnja, prezentirati ih na višim instancama upravljanja zemljom i za njih dobiti dostatnija sredstva.

Naš program i naši kandidati, su jamstvo za nastavak urbanizacije i Čitluka i Međugorja i gospodarske zone i cijelog prostora Brotnja. Dragi moji Čitlučani, drago moje Brotnjo! Na vama je, vjerujte mi nemate druge opcije, jer ovo što ste do sada imali, za ovo ni vi, ni vaši sinovi nisu ratovali, nisu ginuli.

 

 

 

Pero Barbarić-Pepi, kandidat za načelnika Općine Čitluk i na sinoćnjem skupu kazao je da ne želi blatiti svog protukandidata, ali i ukazao na to da je jedne politike 26 godina dosta, a da bi 30 bilo previše. Osvrnuo se na predizbornu kampanju punu podvala i laži, niskih udaraca i ucjena, ali-kako je kazao- i večerašnji odaziv na Završni skup je pokazatelj da se ljudi bude.

pepi

Naš jedini ring u kojemu ćemo se boriti su birališta nećemo dopustiti izborni inženjering, bilo nas je malo krenuli smo prije dvanaest godina u ovu priču, ojačali smo, sad već imamo snage nokautirati protivnika i učinit ćemo to uz vašu i Božju pomoć u nedjelju, 2.listopada nakon čega ništa više neće biti isto, ne bojte se izađite na izbore, birajte promjene, birajte budućnost za svoju djecu i vjerujte izbor postoji.

Izravno na Završni skup HDZ 1990 i HKDU-HRAST telefonskom vezom javili su se i potporu dali general Željko Glasnović, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i Velimir Bujanac, urednik emisije Bujica.

General Glasnović dao je potporu Peri Barbariću-Pepiju, kandidatu za načelnika Općine Čitluk i pozvao Brotnjake da izađu na birališta u nedjelju i da biraju promjene, te podcrtao: “ Oni koji se mogu odreći malo vlastitih sloboda da bi postigli malo privremene vlastite sigurnosti ne zaslužuju ni slobodu ni sigurnost.“

Velimir Bujanac je pak poručio Brotnjacima ne bojte se poskoka vi ste za njih mungosi, izađite na izbore i recite stop totalitarizmu, strahu i presiji, birajte promjene, glasujte za Peru Barbarića Pepija za načelnika Općine Čitluk i napravite od svojega Brotnja mjesto poželjno za život vas i vaše djece.

Pismo potpore, u nemogućnosti nazočiti skupu zbog već preuzetih obveza, uputio je Ilija Cvitanović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990:“Poštovani gospodine Pero Barbariću, Vama kao kandidatu za načelnika Općine Čitluk, kao i svim kandidatkinjama i kandidatima s listi HDZ 1990 i HKDU-HRAST, poznajući vašu iskrenu želju za borbom za život dostojan čovjeka i ostanak u Čitluku, želim dobar rezultat na predstojećim općinskim izborima, a sve žitelje Čitluka pozivam da podrže kandidate ovih dviju lista i Peru Barbarića za načelnika Općine Čitluk.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar