Zelenika: Jednoglasna potpora Platformi za mir bi bila snažna poruka

Jučer je održana 61.sjednica Zastupničkog doma PS BiH.

Na toj sjednici smo trebali usvojiti informaciju o projektu PRO-Budućnost i Platformi za mir.

Gledajući izložbu i čitajući poruke žrtava rata u meni je probudilo sjećanja jer sam i sama dragovoljac i veteran domovinskog rata. Kao mlada liječnica u ratom pogođenom Mostaru imala sam prigodu na isti način liječiti sve, a tretman je ovisio jedino o dijagnozi.

U tom kao i u svakom ratu svi smo gubitnici, jer svaka mati plače na isti način. Stoga dajem apsolutnu podršku platformi za mir, uz poruku da ne želim da živimo jedni pored drugih nego jedni sa drugima.

 No zbog uočenih manjkavosti i nedorečenosti rijetkih stavaka Platforme u smislu definiranja „alternativnih“ interpretacija povijesti ili navođenja podijeljenog obrazovnog sustava čije nas tumačenje može odvesti u diskriminaciju ili asimilaciju, te spoznaje da bi brojni zastupnici bili protiv usvajanja Platforme za mir predložila sam zaključak koji glasi: Predlažem da se izjašnjavanje o projektu PRO-Budućnost o Platformi za mir odgodi za sljedeću narednu sjednicu, uz pokušaj usaglašavanja primjedbi zastupnika sa ciljem mogućnosti jednoglasnog ili prihvaćanja Platforme od strane većeg broja zastupnika, što bi bila snažna poruka suživota u miru i toleranciji.

Zahvaljujem kolegama na prihvaćanju ovakvog zaključka sa ciljem da sa visokih razina vlasti ne dolaze disonantni tonovi kada je u pitanju nešto najsvetije a to je miran suživot.

Dr. Diana Zelenika, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar