Zelenika: Razumijem vas jer sam jedna od vas

Dr. Diana Zelenika, zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentarnoj skupštini BiH, gostovala je u prošlotjednom izdanju političkog magazina “Zabranjeni forum” na Pink Tv-u. Tema emisije bila je “Sposobnost ili podobnost, čega više imamo?”.

Dr. Zelenika je ukazala na problem nepotizma, koji je protkao sve pore bosanskohercegovačkog društva, te iskazala suosjećanje i razumijevanje prema ljudima u BiH. “Ja, kao članica najvišeg zakonodavnog tijela sam politički nepodobna i na svojoj koži debelo osjećam političku diskriminaciju. Kako je onda  ljudima koji nemaju mogućnost i u strahu su javno progovorit… “, kazala je dr. Zelenika.

“Razumijem vas, jer sam jedna od vas”, poručila je dr. Diana Zelenika bosanskohercegovačkoj javnosti, obrzalažući vlastiti slučaj političke nepodobnosti i političke diskriminacije, kojem je izložena duži niz godina.

Unatoč enormnim količinama nepotizma u BiH, Zelenika je poručila kako ne smijemo, kao društvo, gubiti nadu u znanje i sposobnost, kojima se trebamo oduprijeti neznanju i podobnosti, jer, kako je kazala Zelenika “Znanje je moć”.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar