Žene dobivaju mjesto koje zaslužuju!

Mreža lokalnih vijećnica i odbornica u BiH “Više od kvote”.

Proteklog vikenda u Neumu održan je trodnevni događaj s ciljem osnivanja neformalne Mreže lokalnih vijećnica i odbornica u BiH “Više od kvote” u organizaciji Westminster fondacije za demokraciju u BiH uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Jedan od ciljeva Mreže je da inspirira i motivira druge žene za političko djelovanje, potakne glasače/ice da prepoznaju vrijednosti koje vijećnice i odbornice donose u političku arenu; učini vidljivim postignute rezultate te snažno podrži zajedničko djelovanje žena u politici.

Ono što Mrežu čini istinski raznovrsnom i jedinstvenom na političkoj sceni jeste činjenica da članice Mreže dolaze iz različitih političkih stranaka, iz vlasti i opozicije, iz većih gradova, ali i manjih lokalnih zajednica. Mreža je dokaz da žene u bh. politici imaju političku volju da zajednički djeluju stavljajući interese građana i građanki na prvo mjesto.

Događaj su otvorili Matthew Field, britanski ambasador u BiH i Nermina Voloder, direktorica WFD ureda u BiH, koji su naglasili da je Mreža centar budućih promjena i susreta snažnih i motiviranih žena. koje se zalažu za politička, društvena, odgovorna rješenja s ciljem poboljšanja u lokalnim zajednicama u cijeloj državi.

U okviru ovog događaja održana je i 1. Izborna skupština gdje je za predsjednicu izabrana Bisenija Mušedinović, a potpredsjednice su Amela Mehmedović, te Danijela Lovrić vijećnica HDZ-a 1990 u OV Travnik.

 

HDZ 1990

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar