ŽO HBŽ HDZ 1990: Gospodine Čoviću, na koji put mislite?

 

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, je tijekom nedavnog posjeta Livnu i Hercegbosanskoj Županiji izjavio „Put kojim ste krenuli je dobar“.

Pod dojmom ktastrofalnih demografskih podataka koji su ovih dana medijski eksponirani, a koji govore o odlasku 60 obitelji iz Livna SAMO u siječnju ove godine, te o 22 ispisana učenika iz livanjskih škola tijekom zimskog raspusta, moramo upitati gospodina Čovića na koji „put“ misli.

Ako je riječ o putu Kamensko – Zagreb – Maribor – Minhen, onda bismo se mogli složiti kako su livanjski putnici, u jednom smjeru, na „dobrom“ putu.

Ukoliko gospodin Čović nije mislio na dotični put, čega se pribojavamo, moramo izraziti neslaganje, uz konstataciju kako je ovo nezapamćeno katastrofalan put.

Nije li, u najmanju ruku, licemjerno izjaviti kako je ovo „pravi put“ u županiji koja ima veći broj nezaposlenih od broja zaposlenih, koja je u gospodarskom izdisaju, prometnoj izolaciji, a na graničnom prijelazu „Kamensko“ roba gotovo više i ne prolazi, ali zato prelaze putnici, u jednom smjeru, prema Minhenu, Beču, Bazelu…

Pitamo se na osnovu čega gospodin Čović govori kako je ovo „pravi put“. Podsjećanja radi, ovakve i slične izjave smo imali prilike čuti i tijekom ranijih posjeta Livnu i Hercegbosanskoj Županiji.

Sprema li se možda i još gori scenarij za ovu županiju, ili možda gospodin Čović hvali svoje poslušnike na dobro odrađenom poslu, jer narod šuti i trpi..

Ima li gospodin Čović odgovornosti za ovakvo stanje u Županiji? Očito kako nema, ili je on zadovoljan s „postignutim“.

Možda on i jest, ali  Livno i Livnjaci nisu zadovoljni. Ovo nije pravi put i ovo nije dobar put gospdine Čoviću!

Livno je nekada bilo grad, u svakom smislu te riječi, a ovo što ste vi i vaša partija učinili od Livna ne služi vam na čast i znat ćemo pronaći drugi i pravi put za naše Livno i našu Hercegbosansku Županiju.

 

Ured za informiranje HDZ 1990 Hercegbosanske Županije

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar