ŽO HBŽ HDZ 1990: “Hrvatski” odgovor hrvatskim braniteljima

Na sjednici Skupštine HBŽ održanoj u ponedjeljak 29. 12. 2014. godine između ostaloga donesen je i rebalans proračuna, naime, proračun je manji za 5 miliona KM.

Proračun je nerealno planiran budući da je ova godina bila izborna i to je svima jasno, morale su se zadovoljiti sve kategorije društva pa naposljetku niti jedna kategorija nije zadovoljna realizacijom dogovorenoga.

Ali, rebalans je urađen najvećim dijelom na štetu branitelja, o čemu svjedoče i sljedeći podatci. Isplate braniteljima i braniteljskim udrugama, predviđeno oko 800.000 KM, rebalansom smanjeno na 200.000 KM; stambeno zbrinjavanje branitelja, prije izbora planirano 800.000 KM, rebalansom smanjeno na 200.000 KM.

S pravom se nameće pitanje: jesu li vlasti „možda“ bile u koordinaciji s „vođama“ udruga pa je izostao svaki protest istih!? Tko su „vođe“ i čiju politiku provode!? Imaju li te „vođe“ ikakve veze s istinskim braniteljima…  Zamislimo da na vlasti nisu bili „stožernici“ nego „izdajnici“, kolika bi se bura digla ovo ovakvog „kresanja“ proračuna na račun branitelja. Ne treba zaboraviti da su „stožernici“ koristili svako okupljanje branitelja te da su držali političke govore i na taj način pogazili sve ono sveto hrvatskim braniteljima i hrvatskim domoljubima. Pa i iz toga razloga opet pitanje, zašto se „vođe“ braniteljskih udruga nisu pobunile!? Zapravo, jesu li uopće obavijestili svoje članove o ovakvom drastičnom „kresanju“ proračuna na njihov račun!?

No, ni tu nije kraj. Ostatak novca je oduzet studentima i pripravnicima te su i na taj način poslali vrlo jasnu poruku: „Kom je malo, eno mu Njemačka!“

Predsjednik Kluba HDZ-a 1990 Nedjeljko Rimac upozorio je i na političku prostituciju i kupovinu zastupnika: Mirka i Bože Pavića. Naravno, oni koji daju ponudu i oni koji se prodaju imaju iste moralne vrijednosti, odnosno, nemaju ih. Krivica leži i na jednima i na drugima pa će i jedni i drugi završiti na „političkom otpadu“, gdje im je i mjesto.

Još jednom podsjećamo i pozivamo sve odgovorne institucije u ovoj državi da konačno stanu na kraj ovakvim pojavama i sankcioniraju kupovinu i prodaju zastupnika, a u najmanju ruku istraže je li bilo nezakonitih radnji kod „promjene dresova“.

Korupcija, kao glavni problem našeg društva i počinje sa izborima, imenovanjem biračkih odbora, manipulacijama na biračkim mjestima, kupovinama i prodajama vijećnika i zastupnika, mjenjanjem izborne volje naroda… Ako se ovome neće stati na kraj nema budućnosti. Samo će vječni manipulatori biti na površini i „mjenjanjem dresova“ zloupotrebljavati sve političke stranke, zataškavati slučajeve svih vrsta kriminala, osobito privatizacijskog, čekati da dožive zastaru i onda, jednoga dana, slavodobitno pričati svojoj djeci i unucima kako su im očevi i djedovi bili vješti političari i uspjeli prevariti cijeli narod i nitko im ništa nije mogao.

Klub zastupnika HDZ1990 HBŽ

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar