ŽO HDZ 1990 ŽSB „ODBIJA“ POZIV HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA NA MOBILIZACIJU

Županijski odbor HDZ 1990 Županije Središnja Bosna oglasio se priopćenjem za javnost u kojemu naglašavaju : ŽO HDZ 1990 ŽSB „ODBIJA“ POZIV HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA NA MOBILIZACIJU.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gospodine Čoviću,

nas ste u Srednjoj Bosni poslije lokalnih izbora gdje smo išli zajedno zbog nacionalnih interesa prevarili u svim općinama, niste ni u jednoj općini u Srednjoj Bosni ispoštovali niti minimum dogovora i potpisanih ugovora nego ste odmah sa svojim podanicima, a po Vašoj direktivi, krenuli u okršaj s ciljem uništenja, rušenja i gašenja HDZ 1990, i stoga Vas kao čovjeka molimo da preuzmete odgovornost zbog rušenja hrvatskog jedinstva u Srednjoj Bosni koje se više nikada, zahvaljujući Vama i Vašim poslušnicima, u Srednjoj Bosni neće dogoditi.

I pored toga Vas ponovno podsjećamo na stvari koje ste vjerojatno zaboravili, pa ih se evo prisjetite:
Na Desetom saboru HDZ BIH 2007. godine, gosp. Čoviću izjavili ste:

“Ipak, trebamo znati da smo mi najodgovorniji prema Hrvatima u BIH, jer smo najveća hrvatska stranka u ovoj zemlji“
Kad ste već tako odgovorni prema svom narodu kako imate smjelosti pozivati na mobilizaciju i plašiti s takvom retorikom već dovoljno napaćeni narod dok su još uvijek svježe rane od prethodnog rata? Imate li barem malo dostojanstva i srama prema poginulim braniteljima koji dadoše život za slobodu, slobodu koju Vi i mi uživamo? Obraniše branitelji svaki pedalj svoje rodne grude na kojoj smo trebali ostati i opstati, grude na kojoj smo trebali stvarati obitelji, raditi, imati pristojne plaće i mirovine i u starosti uživati s unucima, rodne grude gdje će znanje i izvrsnost biti ispred stranačke podobnosti i uhljebljivanja.Obraniše svaki pedalj rodne grude koju ste dogovorili prodati i izdati!!! Umjesto praznih parkova koji bi trebalo da odzvanjaju dječjim smijehom i grajom, autobusni kolodvori su nam puni, jer ljudi odlaze u potrazi za boljim životom želeći sačuvati bar malo dostojanstva. 
Tužno je to kad umirovljenici i roditelji kopaju po smeću tražeći bilo što čime bi mogli prehraniti obitelji. Ali Vi to ne susrećete, jer se vozite u skupim blindiranim limuzinama sa zatamnjenim staklima! Toliko o odgovornosti!

2014.g, izjavili ste u Večernjem listu kako Hrvati neće nigdje iscuriti iz BIH, jer su europska snaga BiH, a jedna od točaka vašeg izbornog programa je dobrobit Hrvata. 
Toliko je dobro Hrvatima u BIH da radi te i tolike „dobrote“ i odlaze u Njemačku ili neku od drugih zemalja EU, i to raditi težačke poslove kako bi prehranili obitelji. 
Još žalosnije od svega je što Vaši sljedbenici odlazak čitavih obitelji pravdaju tim da su se uvijek događale migracije i da je to posve normalno!!!Normalno!!!Da nije žalosno, bilo bi smiješno!
Mi u Srednjoj Bosni koje ste izigrali, prevarili u svim dosadašnjim dogovorima pitamo Vas kako, pored svega što ste nam u Središnjoj Bosni uradili, možete zagovarati zajedništvo i za sve svoje propuste i propuste politike koju predstavljate i provodite 20 i više godina optuživati druge za neuspjeh?

Imali ste vremena za ovih 20 godina stvoriti bolje uvjete za život svima, ali niste!

Imali ste zajedništvo u Srednjoj Bosni u svim općinama na lokalnim izborima, ali Vi ste nas prevarili i izigrali, i ne bojimo se Vas nego Vas upozoravamo da nas nećete uspjeti zastrašivati s predizbornom retorikom o ugroženosti hrvatskog naroda od drugih i drugačijih!
Mi smo samo ugroženi od Vas i Vaših slijepih, neukih i udbaških podanika i oštro osuđujemo svakog onog tko podržava politiku zbog koje smo kao narod iz Središnje Bosne nestali.

Možete osvojiti i ove, i naredne, i sto drugih izbora, i biti i uživati u vlasti, ali ne možete izbjeći povijesnu istinu da je hrvatski narod iz Bosne i Hercegovine u najvećem broju nestao dok ste Vi i Vaši poslušnici bili na vlasti i moći. Ostavit ćemo povijesti dalje rečenice…

Završit ćemo s Travnikom kojeg ste također prevarili ( Mostar- Travnik) :

Travničanin i nobelovac Ivo Andrić je napisao: „ Od svega što čovjek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u očima bolje i vrjednije od mostova.Oni su važniji od kuća, svetiji od hramova.Svačiji i prema svima jednaki, korisni, podignuti uvijek smisleno, na mjestu na kom se ukrštava najveći broj ljudskih potreba, istrajniji su od drugih građevina i ne služe ničemu što je tajno ili zlo“

Mi želimo graditi mostove! Mi želimo ostati i živjeti ovdje u bogatstvu različitosti!
Mi želimo vratiti budućnost našoj djeci! Za razliku od Vas i Vaših podanika!

ŽO HDZ 1990 ŽSB

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar