Županijski odbor HDZ 1990 HNŽ-a: Do kada će vladajući nagrađivati nerad?

Hercegovačko-neretvanska županija broji više od 30 tisuća nezaposlenih što je razlogom da mladi i obrazovani ljudi, ali i cijele obitelji odlaze put zapadnoeuropskih zemalja u potrazi za egzistencijom. Svjedoci smo sve većega broja onih koji koricu kruha traže prekapajući po gradskim kontejnerima, umirovljenika kojima je jedini obrok onaj iz pučke kuhinje, radnika koji rade za minimalac ili osobni dohodak čekaju mjesecima, liječnika i zdravstvenog osoblja koji su prinuđeni štrajkom tražiti svoja prava, jer im plaće nisu povećane proteklih 10 godina, istodobno Vlada HNŽ-a posebnom odlukom nagrađuje svoje djelatnike trinaestom plaćom, nagrade su to za nerad.

Pitamo se je li taj novac koji će dobiti zaposleni u županijskim ministarstvima i tijelima uprave HNŽ-a mogao otići za najugroženije građane naše županije i imaju li oni koji donose odluke u svoju korist još imalo ljudskosti i socijalne osjetljivosti za najpotrebnije ili će ih se kao i uvijek sjetiti u ovoj 2018. izbornoj godini i kao mnogo puta do sada pod svjetlima reflektora dijeliti pomoć pet minuta do izbora kako bi mrvicama kupili još koji glas.

Do kada će Vlada HNŽ-a ovakvim odlukama i neracionalnom raspodjelom proračunskih sredstava trošiti novac poreznih obveznika? Vrijeme je da se kaže stop neodgovornom ponašanju vladajućih i pogrešnim politikama.

Nadamo se kako će birači prepoznati nerad Vlade HNŽ-a, te na listopadskim izborima svoj glas dati onima koji će znati kako zadržati obitelji na svojim ognjištima, otvarati radna mjesta, stvoriti atmosferu za dolazak investitora, a ne teško zarađeni novac poreznih obveznika dijeliti između sebe pod krinkom nagrade, a sve okolo tone, čime su zaslužili nagradu, kazna bi im trebala biti jedina plaća.

 

Županijski odbor HDZ 1990 Hercegovačko-neretvanske županije

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar