Županijski odbor HDZ-a 1990 HNŽ-a daje potporu sindikatima policije i prosvjete

Županijski odbor HDZ-a 1990 Hercegovačko-neretvanske županije na svojoj posljednjoj sjednici raspravljao je o nizu problema koji se javljaju u radu Vlade HNŽ i koji se izravno reflektiraju na zaposlenike unutar županijskih ministarstava, agencija, uprava i drugih tijela. U  cijelosti dajemo potporu sindikatima policije, kao i sindikatima prosvjete unutar Županije HNŽ-a.

Policiji dajemo potporu u svezi s njihovim zahtjevima koje su poslali 23.05.2018. godine na ruke premijera Vlade, ministra unutarnjih poslova i komesara policije. Njihova traženja vezana za činovanje i unaprjeđenje policijskih službenika iz redova sastava, usklađivanje zakona  o policijskim službenicima HNŽ s Federalnom razinom, isplate po pravosnažnim sudskim presudama, povećanje plaće i potpisivanje Granskoga kolektivnog ugovora u cijelosti podržavamo.

Poznato nam je na koji način se zapošljavaju kadrovi HDZ-a BiH , kako u MUP, tako i u ostala županijska tijela. Kako u MUP-u odmah svoje kadrove nakon određenog vremenskog razdoblja promoviraju u veći čin, mada obično, svi ti njihovi kadrovi donose papire od privatnih fakulteta. Zbog svega toga dugogodišnji policijski službenici ne mogu napredovati, nego odlaze u mirovine s običnim činom policajca. Mislimo da su se od 13,5 milijuna KM, koje je Županija dobila nenadano, moglo isplatiti velik broj pravosnažnih presuda koje je Županija sudom izgubila od svojih zaposlenika, kako MUP-a tako i zaposlenicima prosvjete koje su obećali, po nagodbi, isplatiti do kraja 2017. godine.

Evidentno je da je zadnje povećanje plaće za državne službenike i namještenike bilo za vrijeme mandata HDZ- a 1990, prije skoro 10 godina. Nemoguće je da prosvjeta, policijski službenici, određene agencije nemaju potpisan kolektivni ugovor s Vladom HNŽ-a koja je to dužna uraditi, što samo govori kolika je nebriga Vlade HNŽ za sve ostale zaposlenike osim za određen broj svojih podobnih koje su nagradili s trinaestom plaćom. HDZ 1990 je napravila svoj program u kojem će zaposlenima i građanima HNŽ-a ponuditi rješenje, ne samo za policijske službenike, prosvjetare, zdravstvene radnike, socijalnu problematiku, nego i ostale segmente u društvu koji su zanemarivani i tlačeni od dugogodišnje, u dosta slučajeva dokazane kriminalne politike koju vodi HDZ BiH. Stavljanjem svojih nesposobnih kadrova sveli su državne institucije na  ovu razinu. 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar